Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 12. 2020. 15:05   >>  15:06

NACIONALNE INSTITUCIJE I VLADA

Udruženi u saniranju posljedica korona krize

U prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na Cetinju, održani su sastanci sa predstavnicima nacionalnih institucija kulture u okviru "COVID restart" dijaloga, na kojima su razmatrane mogućnosti saniranja posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona i nastavka kulturno-umjetničkog javnog rada.

Kako se navodi u saopštenju Minstarstva, sa rukovodiocima Kraljevskog pozorišta Zetski dom Ilijom Subotićem i Lidijom Dedović, preispitane su mogućnosti povratka na scenu, odnosno izvođenje predstava u uslovima bezbjednim i za publiku i za učesnike. Konstatovano je da je kulturno-umjetnički sektor udružen u namjeri saniranja posljedica pandemije.

Tokom razgovora sa direktorom Nacionalne biblioteke "Đurđe Crnojević" Bogićem Rakočevićem, naglašeno je da je neophodno sagledati mogućnosti u cilju obnove programskih sadržaja uz poštovanje mjera, ali istovremeno raditi na uspostavljanju konkursa namijenjenih izdavaštvu, u sklopu nastojanja resora ka demokratizaciji kulture.

"Jučerašnja serija razgovora završena je sastankom sa direktorom Filmskog centra Crne Gore Sehadom Čekićem. Na sastanku je ukazano na ugroženost bioskopske djelatnosti usljed pandemije i nužnost hitne finansijske pomoći za dalje funkcionisanje ovog sektora, pri čemu je predložen i model organizacije kasnih večernjih projekcija. Više riječi bilo je i o mogućnostima podrške predstojećoj prezentaciji ovogodišnjeg crnogorskog kandidata za nagradu Oskar, kao i mogućnostima daljeg unapređenja filmske djelatnosti u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније