Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

19. 01. 2021. 12:48 >> 12:49

PROMOVISANA MONOGRAFIJA

Biblioteka "Radosav Ljumović" obilježava 140 godina postojanja

Danas se obilježava 140 godina postojanja Narodne biblioteke "Radosav Ljumović". Najstarija ustanova kulture u Glavnom gradu nosi naziv velikog pjesnika čiji se život, nažalost, prerano ugasio.

U njegovu čast, uprkos epidemiološkoj situaciji, i ove godine održana je promocija monografije njegovog imena, a s namjerom da se mladi dio našeg građanstva upozna sa samom ličnošću, ali i da se pokuša odati priznanje za sve što je uradio. I to je bila samo jedna od aktivnosti koja je upućena onima koji stasavaju i formiraju ličnost. Neke su našle svoj put do realizacije, a mnoge, nažalost, nijesu.

Trude se da epidemija ne utiče na osnovnu funkciju biblioteke - mogućnost čitanja, ali i jednu od njenih bazičnih djelatnosti - nabavljanje novih, kvalitetnih naslova.

"U izazovnoj eri za knjigu, kada je internet, gadžeti, skraćene elektonske forme pisanih sadržaja, stavljaju u drugi plan, čitalačka kultura ipak je", smatra Burzanović, na visokom nivou.

Kako je vrijeme darivanja, sugrađanima je tokom januara omogućeno besplatno učlanjenje u Biblioteku za 2021, ali im je data i mogućnost da joj poklone knjigu.

"U skladu sa redovnim planom, tokom razvoja epidemije, ali i trendovima koji budu nametali atratktivne događaje, trudićemo se da ispratimo sve značajne datume u oblasti tog dijela kulture", poručuju iz te javne ustanove.

Nataša Vukajlović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније