Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

19. 01. 2021. 13:33 >> 13:33

KAMERNA DRAMSKA OSTVARENJA U KIC-U

Šesti MAKADO od 27. do 31. januara

Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO koju KIC “Budo Tomović” organizuje šesti put biće održana od 27. do 31 jaunara, a njome se nastavlja afrmacija pozorišne kulture kroz gostovanja stranih i domaćih kamernih ansambala.

U okviru manifestacije, kako obajveštavaju u KIC-u, biće predstavljeno pet pozorišnih komada: jedna koprodukcija Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta, tri aktuelne kamerne dramske predstave pozorišta iz Crne Gore i gostujuća predstava iz Zagreba. U okviru MAKADA biće odigrana i jedna predstava za najmlađe.

Multimedijalna pozorišna predstava “Aplikacija Voland” po tekstu Milene Bogavac i u režiji Kokana Mladenovića otvoriće manifestaciju u srijedu, 27. januara, u Velikoj sali KIC-a, u 18 sati.

"Predstava govori o uticaju mobilnih telefona na naš svakodnevni život, sa projekcijom na budućnost, a u samoj predstavi publika će upravo morati da koristi svoje telefone na kojima će instalirati traženu aplikaciju da bi igranje počelo. Koproducenti predstave su Centar za kulturu Tivat i Šabačko pozorište, a uloge tumače: Kristina Pajkić, Jelena Ilić, Miloš Vojnović i Aleksandar Jovanović", navode u KIC-u.

Najmlađi će 28. januara uživati u predstavi “Luckasti klovnovi” Korifej teatra iz Kolašina čiju režiju i glumu potpisuju Anđelija Rondović i Sanja Vujisić, a koja će biti izvedena u sali DODEST, od 18 sati. Autor teksta je Tode Nikoletić, jedan od najpoznatijih pisaca za djecu u regionu. Predstava je za uzrast 3+ (zaključno sa petim razredom osnovne škole). 

Premijerno na KIC-ovoj Velikoj sceni 29. januara od 18 sati biće izvedena predstava “Lice” Centra za kulturu Berane.
Predstavu je po tekstu Aleksandra Galina režirao Zoran Rakočević, a igraju: Danilo Lončarević, Vanja Jovićević, Đorđije Tatić i Maša Labudović.

"Virtuoznu monodramu, zbirku satiričnih monologa nobelovca Darija Foa 'Mistero Buffo' u izvedbi poznatog hrvatskog glumca Dražena Šivaka i u režiji Lee Delong publika će moći da vidi 30. januara, u sali DODEST, od 18 sati. Tekst italijanskog dramskog pisca, scenografa, redatelja i glumca, dobitnika Nobelove nagrade za književnost Darija Foa veliki je glumački izazov, ne samo zbog vrtoglave izmjene brojnih likova i stilova igre, nego i iskonskog žara i scenskog šarma koji izvođač treba pronaći kako bi držao pažnju publike, poput putujućih glumaca iz doba srednjeg vijeka. Njihove monologe Dario Fo je prikupio i obogatio, davši glumcu zadatak da žonglira kroz desetine likova dok u jednoj ruci drži komediju, a u drugoj tragediju. Riječ je o koprodukciji Kazališta Grupa i Triko cirkus teatra iz Zagreba. Muzičku pratnju izvodi Igor Dorotić", najavljuju u KIC-u.

Monodrama “Potonja ura Njegoševa” u izvedbi poznatog crnogorskog glumca Slobodana Marunovića zatvoriće manifestaciju 31. januara, u sali DODEST, u 18 sati.

Tekstopisac je Slobodan Tomović, režiser Blagota Eraković, a producent monodrame je NVO Montenegrin universal theatre-Podgorica.

Od sjutra, srijede 20. januara zainteresovani mogu podići maksimalno po dvije besplatne ulaznice, svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 14 sati.

Kako naglašavaju u KIC-u, shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50, a DODEST sala do 30 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније