Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 02. 2021. 22:12 >> 22:16

GRADSKO POZORIŠTE

Premijera predstave "Snježna kraljica"

Premijera predstave Snježna kraljica, Gradskog pozorišta Podgorica, biće održana u petak, 5. februara u 18 časova u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra (KIC) “Budo Tomović”.

Priča "Snježna kraljica", H. C. Andersena, koju je po tekstu Evgenija Švarca režirao Jagoš Marković, govori o ljubavi i prijateljstvu koje može pobijediti zlo, a namijenjena je mlađoj publici.

“U ovom ružnom vremenu koje nas okružuje svakakvim negativnostima dogodio se jedan čudesan čin ljepote. I to ljepote sa dva aspekta: ljepote po sebi i ono što zovemo umjetničkom ljepotom”, kazao je direktor Gradskog pozorišta Stevan Koprivica.

Dodao je da je predstava apsolutno suočavanje s ljepotom, ali i emocijom: “Ovdje se prezentira nešto što jeste nadgradnja, što je viša poetska istina, što je suočavanje s ozbiljnim problemama, al na način koji je djeci prihvatljiv, a odraslima zanimljiv”, rekao je Koprivica.

“Ova predstava angažuje njihovu maštu, njihovo odrastanje, angažuje ih da budu bolji ljudi i da vjeruju u prave i ljudske i prijateljske i društvene i životne sisteme vrijednosti”, poručio je umjetnički direktor Gradskog pozorišta, Dušan Kovačević.

Dodao je i da je režiser predstave, Jagoš Marković “dao jak lični i estetski pečat repertoaru Gradskog pozorišta”.

Marković je poručio da je riječ o predstavi o ljubavi.

“Ali i o onome kakav bi svijet treba da bude. Vjerujem da daje dobar model djeci, ali i odraslima, jer smo je radili i za djecu i za odrasle”, kaže režiser.

Da je to tako smatra i mlada glumica Jelena Simić, koja vjeruje da je “predstava za svakoga ko želi da nađe smisao u ovim ludim vremenima”.

''Predstava “Snježna kraljica” biće tokom februara izvedena još četiri puta – dva dana nakon premijere, kao i 20. i 21. februara'', saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније