Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 03. 2021. 20:18 >> 20:18

U KIC-U

Promovisan zbornik "Njegoš naš nasušni"

Promocija zbornika „Njegoš naš nasušni“ u izdanju Društva za očuvanje crnogorske duhovne baštine koji su priredili Goran Sekulović i Marijan Miljić organizovana je u KIC-u „Budo Tomović”. Zbornik sadrži besjede iz serijala predavanja “Njegoš naš nasušni”, tekstove, podatke i dokumente iz aktivnosti organizovanih tokom 20-godišnjeg postojanja i djelovanja Društva za očuvanje crnogorske duhovne baštine.

Povodom 170 godina Njegoševog "Gorskog vijenca", Društvo za očuvanje crnogorske duhovne baštine u saradnji sa KIC-om Budo Tomović tokom 2017. godine organizovalo je ciklus predavanja „Njegoš naš nasušni“.

Sve besjede iz tog ciklusa priređivači Goran Sekulović i Marijan Miljić pretočili su u zbornik.

U sadržaju zbornika nalaze se naučni radovi istaknutih stvaralaca iz zemlje i dijaspore.

Zbornikom "Njegoš naš nasušni" Društvo za očuvanje crnogorske baštine simbolično, kažu, zatvara krug dvadesetogodišnje aktivnostio sa temama kojima su i počeli rad. Tako su, vjeruju, ostvarili osnovni cilj svog postojanja.

TV prilog: Aleksandra Jovančević, TVCG 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније