Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 03. 2021. 20:18   >>  20:31 4

REAGOVANJE TVCG

TVCG ispratila svaki umjetnički izričaj Koprivice

Spoljni ekspert u resoru kulture Dragan Koprivica u emisiji Argumenti kazao je da zbog njega kao političara u Javnom servisu već 20 godina, nije dovršena deseta epizoda Oriđinala, reditelja Živka Nikolića. Na navode Dragana Koprivice reagovao je menadžment i uredništvo Radio-televizije Crne Gore.

Reagovanje pronosimo u cjelosti:

Fascinira stepen egomanije profesora Koprivice koji sebi pridaje toliki značaj da je uprava Javnog servisa navodno iz odmazde prema njemu kao političaru morala utamničiti i Živka Nikolića.

A cijela je istina da je Televizija Crne Gore u partnerstvu sa Crnogorskom kinotekom podnijela aplikaciju na konkurs prethodnog Ministarstva kulture za sufinansiranje retrospektive stvaralaštva Živka Nikolića koja će biti upriličena povodom 80 godina od rođenja i dvadesetogodišnjice smrti velikog sineaste.

Poseban dio programa predstavljanje i završetak i premijerno prikazivanje posljednjeg filma Živka Nikolića koji je zasnovan na dramskoj radnji i likovima iz serije Oriđinali.

Kako film nije dovršen potrebno je napraviti pažljivu analizu i selekciju materijala montirati sliku i zvuk i koncipirati svojevrstan epilog o čemu su već vođeni razgovori i postignuta načelna saglasnost.

Učesnik tog projekta biće i Dragan Koprivica kao scenarista o čemu je, kako smo informisani, razgovarao sa predstavnicima Crnogorske kinoteke.

Na kraju podsjećamo da je Javni servis ne tako davno emitovao seriju Oriđinali za koju je profesoru Koprivici uredno isplaćen honorar.

Profesor takođe zna da Televiziji Crne Gore njegov politički angažman nikada nije bio smetnja da mu uredno proprati svaki umjetnički izričaj, od harmonikaških nastupa do amaterskih predstava ali znamo i mi zašto je sinoć zloupotrijebio gostoprimstvo naše kuće i poušao da obmane javnost. Bezuspješno.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније