Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

31. 03. 2021. 11:33   >>  11:35

CANU I CRNOGORSKA KINOTEKA

Sporazum o unapređenje crnogorske filmske kulture

Sporazum o saradnji Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Crnogorske kinoteke potpisan je juče u prostorijama CANU, a ima za cilj objedinjavanja potencijala u oblasti kulture u Crnoj Gori, polazeći od zajedničkih interesa za unapređenje i razvoj kulturne baštine i umjetničkog stvaralaštva.

Sporazum su potpisali generalni sekretar CANU akademik Dragan Radonjić i direktor JU Crnogorska kinoteka Andro Martinović.

Kako ističu u saopštenju CANU, Sporazumom je predviđena saradnja na polju afirmacije i promocije crnogorske i svjetske kinematografske baštine, kao i savremene filmske kulture Crne Gore.

"Predviđena je i podrška obrazovanju i promociji mladih stvaralaca u sferi filmske umjetnosti, teorije filma, filmske kritike i istraživačkog rada koji se odnosi na istoriju filma, izdavanje i promocija zajedničkih publikacija, organizovanje predavanja, okruglih stolova, rasprava, tribina i drugih programa posvećenih crnogorskoj kulturi, kao i zajedničkih filmskih i scenskih manifestacija. Dogovoreno je i korišćenje prostornih i tehničkih kapaciteta za realizaciju programa strana potpisnica Sporazuma, kao i saradnja na drugim poslovima od zajedničkog interesa", navodi se u saopštenju.

Realizaciju Sporazuma pratiće Koordinacioni odbor od četiri člana od kojih svaka strana potpisnica Sporazuma imenuje po dva člana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније