Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 04. 2021. 08:30 >> 08:31

KIC

Počinju prijave za "Stare note - novi zvuci"

Kulturno informativni centar "Budo Tomović" pozvao je sve zainteresovane vokalne umjetnike da se od danas prijave na konkurs za učešće na četvrtom izdanju Festivala crnogorske narodne pjesme “Stare note - novi zvuci”.

"Prijave se do 10. aprila mogu slati na na e-mail umjetničkog direktora festivala Aleksandra Saše Magovčevića aleksandarmagovcevic@gmail.com, putem kojeg mogu dobiti i više informacija. Novina je da će ove godine festival biti koncipiran kroz dvije muzičke večeri revijalnog karaktera, a održaće se 17. i 18. juna. Time su organizatori željeli da ova jedinstvena crnogorska muzička manifestacija dobije na dodatnom kvalitetu budući da su prethodna tri izdanja pokazala da 'Stare note - novi zvuci' uživaju veliku podršku i interesovanje publike i ljubitelja izvornog crnogorskog melosa", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, prvo veče festivala rezervisano je za učešće vokalnih izvođača do 30 godina starosti, koji će uz pratnju narodnog orkestra izvesti prepoznatljive, tradicionalne crnogorske pjesme.

"Za drugo veče osmišljeno kao Veče novih pjesama, mogu se prijaviti umjetnici sa pjesmama koje su objavljene prethodne godine, a u ovom slučaju nema starosnog ograničenja. Prednost pri izboru kandidata imaju izvođači i autori iz Crne Gore, a odabir i provjera izvođača i pjesama je od 10. do 20. aprila u prostorijama KIC-a, shodno dogovoru sa prijavljenim kandidatima", napominju u KIC-u.

Festival organizuje KIC “Budo Tomović”, direktorica festivala je direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović, a umjetnički direktor Festivala i vođa orkestra je Aleksandar Saša Magovčević.

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada i PAM CG - Organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore i ove godine pružiće podršku u organizaciji, a medijski prijatelj je Radio televizija Crne Gore.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније