Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 04. 2021. 20:15 >> 20:16

FILM "DUGA"

Još jedno međunarodno priznanje za Vujovića

Film "Duga", crnogorskog reditelja Aleksandra Vujovića, nagrađen je u Sankt Peterburgu, na internacionalnom Simbolik Art film festivalu. Dobio je nagradu za najbolji ne-dijaloški film i to je deveto međunarodno priznanje. Vujović je najavio učešće i na festivalu u Los Anđelesu i na 68. Martovskom festivalu u Beogradu.

Od svjetske premijere 21. oktobra prošle godine i nagrade za najbolji film na Balkan Panorama film festivalu u Izmiru, Vujovićev film dobio je ukupno devet međunarodnih nagrada i prikazan na više od 20 festivala u takmičarskim kategorijama u Italiji, Španiji, Turskoj, Češkoj, Kini, Indiji, Grčkoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Rusiji.

Ovoliko nagrada, za kratko vrijeme, nijesmo očekivali, kaže reditelj.

Film "Duga" biće prikazan na 16. SI fest-u Festivalu jugoistočne Evrope u Los Anđelesu, koji će biti održan od 28. aprila do 5. maja.

Kroz projekcije koje organizuje tokom čitave godine promoviše kulturnu raznolikost jugoistočne Evrope.

Višestruko nagrađivani crnogorski film "Duga" imaće svoju regionalnu premijeru na predstojećem 68. Martovskom filmskom festivalu u Beogradu. Otvoriće takmičarsku selekciju ovog značajnog festivala u Evropi i svijetu.

Ana Ašanin, TVCG 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније