Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

22. 02. 2013. 12:22   >>  12:18

PAKAO

Novi roman Dena Brauna

Na naslovnici romana "Pakao", proslavljenog autora bestselera, pojavljuje se Dante Aligijeri. Kniiga će biti objavljena 14.maja.

 

 

Nova knjiga tematizuje dio epske Danteove 'Božanstvene komedije' i nudi tipičnu Braunovu kombinaciju zagonetki, evropskih lokacija i sveznajućih profesora.

Na naslovnici je Danteova slika, uz prikaz devet krugova pakla, i  fotografija Firence, dok je ime samog autora veće i istaknutije od naslova romana.

Tema nove knjige pisca koji se proslavio bestselerom 'Da Vinčijev kod' ovog puta je veliki italijanski pjesnik Dante Aligijeri. U knjizi se kao glavni lik, ponovno pojavljuje izmišljeni profesor simbolike s Harvarda Robert Langdon, čitataocima već dobro poznat iz 'Da Vinčijevog koda' i nastavka te knjige 'Izgubljeni simbol'.

'Iako sam proučavao Danteov ‘Pakao’ kao student, tek sam nedavno, tokom istraživanja u Firenci, počeo da cijenim trajni uticaj Danteovog rada na moderan svijet', kazao je Braun i dodao da će povesti čitatoce na put u 'misteriju, predjele s kodovima, simbolima i tajnim prolazima'.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније