Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 04. 2021. 11:36   >>  11:36

POTPISAN SPORAZUM

Filmovi iz Crnogorske kinoteke u Zetskom domu

Sporazum o saradnji između Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" i Crnogorske kinoteke, potpisan je na Cetinju, a njime je, pored ostalog, predviđeno prikazivanje filmova i drugih audiovizuelnih materijala iz nacionalnog kinotečkog fonda u najstarijem državnom teatru.

Prema riječima Ilije Subotića, direktora Kraljevskog pozorišta, promocija filmova i drugih audiovizuelnih djela od javnog interesa za Crnu Goru predstavlja zakonsku obavezu i dio utvrđene repertoarske djelatnosti "Zetskog doma".

"Zahvaljujući potpisivanju sporazuma sa Crnogorskom kinotekom ponovo se pokreće prikazivačka djelatnost u Prijestonici i to kroz prezentaciju i promociju bogatog i međunarodno priznatog kinematografskog opusa koji naša država baštini. Takođe, na ovaj način, publika će biti u prilici da prati i djela koja pripadaju savremenoj domaćoj i stranoj produkciji od značaja za dalji razvoj i unapređenje crnogorskog sektora kulture u cjelini", ocijenio je Subotić.

Kako ističu u zajedničkom saopštenju, direktor Crnogorske kinoteke Andro Martinović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma s Kraljevskim pozorištem.

Soprazumom se, kroz formalizaciju saradnje, obezbjeđuje prikazivanje filmova koji se čuvaju u Kinoteci, a pripadaju crnogorskoj i svjetskoj filmskoj baštini, kao i onih programa koji će se razmjenjivati putem međunarodne saradnje, a što se odnosi i na recentnu produkciju.

Prema riječima direktora Martinovića, Kinoteka je “Zetskom domu” otvorila svoja vrata kroz mogućnost korišćenja prostornih i tehničkih kapaciteta, kako bi se neke od predstava odigrale u amfiteatru na otvorenom u prostoru nove zgrade i na taj način predstavile publici Glavnog grada.

Filmovi u „Zetskom domu“ prema selekciji Crnogorske kinoteke prikazivaće se tokom pozorišne sezone, već od ovog mjeseca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније