Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 04. 2021. 10:20 >> 10:21

VELIKA SALA

U KIC-u promocija knjige “Kastigulja”

KIC “Budo Tomović” biće domaćin promocije knjige “Kastigulja” autorke Jasenke Lalović koja će biti organizovana u ponedjeljak, 19. aprila, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 17 sati.

O knjizi će uz autorku govoriti: Tanja Vujović, autorka knjige “Ulica Slobode”, dr Draško Došljak i Vlatko Simunović. Veče će moderirati Natalija Đaletić, a odlomke će čitati glumica Dubravka Drakić.

Jasenka Lalović je Paštrovka, odrasla uz more. Rođena 1965. godine, djetinjstvo je provela u Buljarici, Osnovnu školu “Mirko Srzentić” pohađala je u Petrovcu, nekadašnje usmjereno obrazovanje, smjer novinarstva, završava u Baru, da bi potom nastavila studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odsjeku sociologije. Jedan period svog života radila je na Radio-televiziji Srbije. Još u prvim školskim danima pokazala je interesovanje za poeziju, tako da su se njene pjesme našle u koricama Antologije jugoslovenskog dječijeg pjesništva. Sa jednakom strašću je slikala i još uvijek se nada da će jednom pronaći dovoljno vremena da u tome uživa. Poput svake primorke, zaljubljenik je u more, posebno njenu Buljaricu.

Iako živi u Beogradu, njena ljeta su rezervisana za Crnu Goru i njene obale. Pisana riječ je oduvijek dio njenog života. Spletom svakojakih životnih okolnosti i na nagovor onih koji su vjerovali u ono što radi, osmjelila se da u svojim pedesetim godinama objavi prvi roman. Za manje od devet mjeseci slijedio je njegov nastavak. Odaziv čitalačke publike iz cijelog regiona bio je iznenađujući, što je danas po nju obavezujuće i podsticajno da nastavi dalje sa pisanjem. Živi i radi u Beogradu.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50 mjesta), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Besplatne ulaznice će se moći preuzeti na dan promocije od 9 do 17 sati na biletarnici KIC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније