Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Autor: RTCG Portal ]

17. 06. 2021. 09:07   >>  09:08 4

PRENOS NA RTCG

Sve je spremno za "Stare note, nove zvuke"

Festival "Stare nove - novi zvuci" godinama unazad čuva od zaborava našu tradicionalnu muziku.

Na festivalu će ove godine biti 50 umjetnika, a dvije festivalske večeri sa Trga nezavisnosti gledaoci Javnog servisa pratiće na našim televizijskim programimam, Prvom programu Radija Crne Gore i Portalu RTCG.

Urednik Kulturno-umjetničkog programa TVCG Vlatko Simunović kazao je da je sve spremno za festival, te da je obavljen zahtjevan posao.

"Sve to je uradila Tehnika RTCG, ljudi iz naše Produkcije uz podršku kuće TAKT", rekao je Simunović u Jutarnjem programu TVCG.

Maksimalno ozbiljno se, kaže on, prišlo projektu koji će priuštiti gušt gledaocima RTCG-a.

"Prve večeri slušaćemo 21 mladog izvođača, to su pjevači koji njeguju tradicionalni crnogorski melos naroda iz Crne Gore. Preslušao sam materijal, on je na zavidnom nivou. Neki će prvi put pjevati uživo u srcu Podgorice i zaslužuju veliku podršku", rekao je Simunović.

Specijalni gost večeras će biti Branka Šćepanović. Kad je riječ o drugoj večeri, publici će se predstaviti 25 izvođača koji su već afirmisani u Crnoj Gori i dijelom u regionu.

"Slušaćemo pjesme koje su nastale u protekle dvije godine, a značajan broj njih će biti prvi put izvedene", rekao je Simunović.

Aleksandar Magovčević, čiji će orkestar obje večeri pratiti izvođače, kazao je da festival dočekuju izuzetno raspoloženi jer će se okupiti na najvećoj manifestaciji u posljednje vrijeme.

Organizator festivala je Kulturno-informativni centar (KIC) Budo Tomović. Prenos prve festivalske večeri je večeras na TVCG1 od 21h, a sjutra u isto vrijeme na TVCG2.

Obje festivalske večeri direktno ćete slušati na Prvom programu Radija Crne Gore, a strim je obezbijeđen za RTCG Portal.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније