Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 06. 2021. 13:38 >> 13:39

U KIC-U SJUTRA

Izložba "Umjetnost za društvene promjene"

Izložba Umjetnost za društvene promjene (Arts for Social Change) biće otvorena u petak, 18.juna u 11 h u izložbenom holu KIC Budo Tomović.

Otvaranju će prisustvovati ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke, direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović i akademska umjetnica Ivana Radovanović.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi koji su nastali tokom umjetničkih radionica "Kad porastem biću ja", u organizaciji Američkog ugla Podgorica i Cetinje, a koje su vodile akademske umjetnice Ivana Radovanovic i Tanja Mitković. Zbog otežanih okolnosti uzrokovanih pandemijom, sve radionice su održane onlajn, putem Zoom platforme, a na izložbi će se umjetnice po prvi put susresti sa nekim od polaznica.

Kako ističu u saopštenju, na ovim radionicama, učesnice su razvijale svoju kreativnost, učile vajarsko-slikarske tehnike, kroz osvrt na važne ličnosti američke savremene scene i na važna društvena pitanja kao što su položaj žena u društvu, scoijalna pravda, diskriminacija, selektivni abortus i druge.

"Rezultat je bio za mnoge neočekivan – samootkrivanje, uživanje u stvaralačkom radu, edukacija ali i pomjeranje sopstvenih granica, uz dodatnu dimenziju druženja sa eminentnim umjetnicama, i bijeg od stvarnosti koja je u tom trenutku nametala neke sive tonove. Poruke koje nose radovi koji su predstavljeni publici su upozoravajuće, razotkrivajuće, ali i ohrabrujuće", navodi se u saopštenju Američkog ugla.

Izložba će biti otvorena za posjetioce od 15. do 22. juna u holu KIC-a. Ograničeni broj cegera i bedževa odštampanim sa crtežima nastalim tokom radionica biće podijeljen posjetiocima izložbe.

Radionica je imala sedam učesnica: Milica Kraljević, Ksenija Burić, Kristina Beba Lukovac, Sara Ćetković, Sonja Kuljača, Jelena Vujović, Maša Adžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније