Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

30. 06. 2021. 10:11   >>  10:21

CRNOGORSKI PJESNICI

Duh poezije uljepšao noć Cetinjanima

Istaknuti crnogorski pjesnici predstavili su svoju poeziju u Narodnoj biblioteci i čitaonici “Njegoš”. Cetinjska publika slušala slušala je stihove iz zbirki pjesama Željka Sekulovića “Tango ulice”, Dragane Mrkić “Na lijevom ramenu”, Lene Ruth Stefanović “Izvinite, mislim da umirem".

Ljepotu ove večeri upotpunio je i razgovor sa pjesnicima o poeziji.

“Cetinjska publika je pjesnicima postavila niz pitanja o ulozi i značaju poezije u savremenom društvu. Iskustva pjesnika u stvaranju same poezije od rodoljubive, ljubavne do psihološko-socijalnih tema bila su predmet razgovora”, napisao je moderator Božidar Proročić.

Nakon autorske večeri publici su podijeljene zbirke poezije sa posvetom autora.

JU Narodna biblioteka i čitaonica ,,Njegoš" nastavlja tradiciju prezentovanja crnogorske kulturne scene u afirmaciji poetske i prozne misli koja krasi ovaj hram kulture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније