Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

30. 06. 2021. 13:07   >>  13:08

KIC POP HOR

"Pjevajmo i volimo se" u Risnu 2. jula

Popularni podgorički KIC POP HOR, nakon godinu i po muzičkog zatišja i nemogućnosti da zbog pandemije organizuje probe i nastupa pred publikom, na veliko zadovoljstvo svih svojih poštovalaca, ovog ljeta prirediće nekoliko koncerata.

Prvi koncert pod nazivom "Pjevajmo i volimo se" održaće u petak, 2. jula u Risnu, u bašti JU Dom starih "Grabovac" sa početkom u 20h.

"Hor, pod dirigentskom palicom prof. Petre Ivanović, za štićenike doma pripremio je mješovit repertoar sastavljen od popularnih evergrin domaćih i međunarodnih hitova, kao i dio antifašističkog repertoara hora, pa će publika moći da uživa u izvođenju kompozicija: Računajte na nas, Dođi u 5 do 5, Kaćuša, Đon i drugim. Solisti hora na koncertu u Risnu biće Slavica Dragović, Mladen Begović i Vuk Koljenšić", najavili su u KIC-u.

kako objašnjavaju u horu, od trenutka kada su od IJZCG dobili dozvolu za organizovanje proba, svakog utorka i četvrtka se okupljaju, podsjećaju repertoara, vrijedno spremaju za predstojeće nastupe.

"Mnogo je bilo pitanja na FB stranici hora, ali i članovima hora, kada ćemo se ponovo okupiti ili nastupati ili doći u njihov grad. Zato vjerujem da je uz ogromno zadovoljstvo svih nas iz hora koji smo jedva dočekali ublažavanje mjera i okupljanje, tako i publika jedva čeka da nas čuje i raduje se zajedno sa nama što se napokon vraćamo na scenu. Čeka nas jedno lijepo, raspjevano ljeto, a svim onima koji vole i podržavaju hor obećavamo puno ljubavi prema muzici i pjesmi, divnu emociju i energiju", poručuje menadžerka hora Snežana Burzan Vuksanović.

KIC pop hor postoji već četiri i po godine i do sada je održao više od 50 koncerata širom zemlje i regiona. Hor od osnivanja djeluje uz podršku NVU Kutak, a menadžerke su Snežana Burzan Vuksanović i Sanja Radusinović.

Nakon koncerta u Risnu, prvi crnogorski pop hor očekuju koncerti u još nekoliko crnogorskih gradova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније