Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

22. 07. 2021. 23:00   >>  23:03

NA TRI LOKACIJE

Austrijski džez vikend u Crnoj Gori

Međunarodni festival KotorArt u saradnji sa festivalom Wild Beauty Art i Lušticom Bay, a uz podršku ambasade Austrije, organizuju austrijski džez vikend na tri lokacije u Crnoj Gori.

World music sastav Tribidabo, kojeg čine saksofonista Matijas Majster, harmonikaš Bernd Kolhofer i gitarista Simon Rajthofer nastupiće u petak 23. jula na Wild Beauty Art festivalu na Žabljaku, na Crnom jezeru, sa početkom u 18 časova; u subotu 24. jula u amfiteatru Luštice Bay sa početkom u 21 čas, kao i u nedjelju 25. jula u Kotoru, u okviru serijala KotorArta Pjaca od džeza, na Pjaci ispred Pomorskog muzeja Crne Gore sa početkom u 22 časa.

Sastav Tribidabo u svom umjetničkom izrazu kombinuje muziku cijelog svijeta, od Južne Amerike do Srednjeg istoka, od evropske klasične do folklorne muzike. Specifičnosti tanga, klecmera i balkanske muzike, u kombinaciji sa džezom, zajedno stvaraju zanimljiv i prepoznatljiv zvučni kolorit koji njeguje ovaj štajerski trio. Tome doprinose Matijas Majster, Bernd Kolhofer i Simon Rajthofer, koji svojim umjećem sviranja objedinjuju bogatstvo ritmičkih i melodijskih obrazaca u stilski logičan i dopadljiv zvuk ansambla. Muzičari su rođeni u malom selu u blizini Graca, ali su studirali u tazličitim djelovima Austrije. Trio su osnovali 2013. godine. Kada je riječ o stilovima, odnosno žanrovima, prvobitno su njegovali klecmer i tango, a potom su ubrzo proširili svoja interesovanje na muziku dalekih i egzotičnih krajeva Mongolije, Avganistana, Islanda, Senegala i tako postali predstavnici žanra poznatog kao “worldmusic”, odnosno muzika svjeta. Mežu posljednjim projektima ansambl je napravio aranžmane uspavanki i dječjih pjesama iz cijelog svijeta.

Detalji svih programa i učesnika se mogu naći na zvaničnom sajtu festivala, www.kotorart.me a ulaz za sve događaje je slobodan. Zbog ograničenog broja publike, obavezna je registracija na protokol@kotorart.me ili 069/37-35-37 (od 09 do 14h) Registracija je moguća najranije tri dana, a najkasnije 24h prije početka programa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније