Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG ]

23. 07. 2021. 16:14 >> 21:30
4

"OBALA NESANICE"

Knežević objavio roman o imaginarnoj afričkoj državi

Milan Knežević promovisao je sinoć u Srpskoj kući svoj prvi roman "Obala nesanice”. Roman govori o imaginarnoj afričkoj državi, ali koju bi, kako kaže autor, mogli da prepoznamo iz svoje svakodnevice. Dragan Koprivica za Kneževićev roman kaže da je najbolji koji se pojavio u Crnoj Gori tokom decenije.

Nakon šest izdanja poezije, Milan Knežević se prvi put oprobao i kao romanopisac. A kako urednik knjige, Dragan Koprivica kaže,  roman koji nosi naziv "Obala nesanice" mnoge će ostaviti bez teksta.

Književni kritičar Želidrag Nikčiveć posebno ističe umijeće autora da na lijep način spoji politiku i književnost.

Autor knjige  je u svom stilu promovisao prvi roman. Kroz satiru. Kako on kaže, roman je fikcija, ali ukoliko se neko prepozna u njoj, on nije kriv.

"Obala nesanice je imaginarna afrička zemlja u kojoj smo svi mogli da živimo stecajem okolnosti...", kazao je Knežević, između ostalog.

Knežević ističe da je roman pisao u danima kada je bio u kućnom pritvoru, tokom epidemije korone. Tako da su, kako kaže Knežević, dani tamnovanja dali rezultat koji je reflektovan u romanu.

Aleksandra Jovančević, RTCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније