Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 08. 2021. 22:34 >> 22:35

OD 19. DO 24. AVGUSTA

Likovni susreti "Slikari Lazovići" u Bijelom Polju

Internacionalni likovni susreti "Slikari Lazovići" u organizaciji JU Muzej Bijelo Polje, održaće se od 19. do 24. avgusta u Bijelom Polju.

Nakon što su prošle godine likovni susreti "Slikari Lazovići" održani online, zbog složene epidemiološke situacije, predstojećeg vikenda slikari će stvarati umjetnička djela pod vedrim nebom i to na više lokacija u Bijelom Polju.

Na ovogodišnjim likovnim susretima učestvovaće 10 umjetnika iz zemalja bivše Jugoslavije, a manifestacija će svečano biti otvorena sjutra u 19 časova, u dvorištu Muzeja.

Učešće su već potvrdili Maja Ćuk, Danilo Vuković, Emir Osmić, Boris Hodak, Naod Zorić, Marija Vemić Abramović, Aleksandar Ostojić, Luka Joksimović, Eldin Suljević i Milan Jovović.

U okviru ovih susreta, u dvorištu Muzeja biće organizovana Izložba sa I Likovnih susreta „Slikari Lazovići“.

Završna izložba sa ovogodišnjih Likovnih susreta kao i promocija monografije „Slikari Lazovići i njihovo doba“, autora Dragiše Milosavljevića, predviđeni su za organizaciju četvrtih Likovnih susreta, iduće godine.

Organizator manifestacije je JU Muzej Bijelo Polje, a pokrovitelji su Opština Bijelo Polje i porodica Lazović.

Vukoman Kljajević, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније