Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Vuk Perović, TVCG

25. 09. 2021. 20:54   >>  20:55

NOVO OSTVARENJE ĐUROVIĆA

Počinje snimanje filma "Zaliv"

Snimanje dugometražnog igranog filma “Zaliv” reditelja Draška Đurovića počinje sjutra u Reževićima. Scenario za ovo ostvaranje napisali su Draško Đurović i Goran Gocić, a jednu od glavnih uloga igra legenda evropske, ali i svjetske kinematografije Mariza Berenson. Projekat je podršku dobio od Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Fondacije za kinematografiju iz Bosne i Hercegovine. Radio Televizija Crne Gore je koproducent ovog ostvarenja.

Novo ostvarenje reditelja Draška Đurovića “Zaliv” biće snimano u Petrovcu, Budvi, Tivtu, Perastu i Kotoru. Glumačka ekipa je međunarodna, a produkcija kreće u realizaciju filma u vremenu pandemije kada niti jedno snimanje ne može biti jednostavno.

Mariza Berenson igrala je u klasicima “Smrt u Veneciji”, “Kabare” i “Beri Lindon” i sarađivala sa rediteljima kao što su Lukino Viskonti, Bob Fosi i Stenli Kjubrik.

"Draško i ja smo dosta razgovarali o ovom filmu. On ima strast ka lijepom i želju da ispriča jednu romantičnu priču koja je kao bajka koja se odvija u prošlosti. Dopala mi se ideja da radim nešto što je tako duboko", kazala je Berenson.

Osim Marize Berenson, u filmu igraju i Sanja Popović i Isidora Građanin, Majkl Medsen, Jelena Rakočević, Emir Hadžihafisbegović i drugi.

Direktor fotografije je Radan Pović, a producent Karlo Kalezić i firma “Montenegro Max”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније