Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

26. 09. 2021. 12:05 >> 12:11

DODEST

Predstava “Lagarije - čas o surogatu” (7+) u KIC-u

Predstava “Lagarije - čas o surogatu” (7+) biće izvedena sjurtra u sali Dodest, sa početkom u 12 sati.

Ovaj multimedijalni performans rađen je prema motivima animiranog filma “Surogat” Dušana Vukotića.

Vukotićev crtani film iz 1961. godine kao da je predvidio vrijeme u kojem se gubi granica između stvarnosti i virtuelnog surogata za stvarnost. To je remek-djelo o otuđenosti našeg opstanka i samouništavajuće bezosjećajnosti našeg života.

Vukotićev film služi kao osnova i inspiracija da se kroz multimedijalni performans posreduje ideja o kreaciji kao ultimativnom surogatu koji (ironično) donosi izbavljenje od surogata samog.

Autorski i izvođački tim čine Mirko Radonjić - reditelj i vizeulni identitet, Nina Perović - kompozitor i Marija Backović - asistentkinja reditelja.

Predstava je nastala u koprodukciji Kulturnog centra “Nikola Đurković”, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i u partnerstvu sa Dramskim studijom “Prazan prostor”.

Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније