Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

CG News [ I. P. ]

12. 11. 2021. 11:28   >>  11:31 3

RADOJIČIĆ NA PROMOCIJI

"Mržnja se ne rađa, već proizvodi"

Promocija knjige "Smrt je uvijek u modi", autora Mihaila Radojičića, održana je sinoć u JU Narodna biblioteka i čitaonica Njegoš na Cetinju.

Ljubitelji pisane riječi tako su imali priliku da čuju šta o knjizi kaže njen autor Mihailo Radojičić, slikar Dimitrije Popović i književnik Borislav Cimeša.

Nova knjiga "Smrt je uvijek u modi" bavi se pohodom na Dubrovnik 1991. godine, ali ne kroz istorijsku prizmu, nego kao porodični roman.

Riječ je o jednoj hrabro napisanoj knjizi koja govori o dramatičnom sukobu koji se nije smio desiti, kaže slikar Dimitrije Popović.

"Rađena je kao štivo koje kroz ličnu dramu govori o tom vremenu. Na psihološki način su nijansirani likovi što je uvjerljivo i daje dragocjeno svjedočanstvo koje ima tu vrijednost da upozori kako se slične stvari nebi ponovile", rekao je Popović.

Autor knjige kaže da knjiga govori o našoj dubrovačkoj sramoti te da je naslov knjige ironično ciničan, ali da na žalost smrt jeste u modi.

"Mržnja se nikad ne rađa, mržnja se uvijek proizvodi. Ja želim ovom knjigom da apelujem da se mržnja nikad ne prizvede na prostoru Crne Gore. Mi smo uvijek branili svoje I nikada nijesmo otimali tuđe", kaže Radojičić.

Književnik Borislav Cimeša istakao je da je ovim romanom, koji je prava antička drama, autor doveo u sukob oca i sina i na taj način objasnio podjele u crnogorskom društvenom biću.

“Knjiga objašnjava genogramski i psihogramski sve naše vrline i mane i daje veliku nadu za naše bolje sjutra kroz trijumf sina nad vlastitim ocem u dubokim idejnim, ideološkim, političkim i drugim sukobima”, zaključuje Cimeša.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније