Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

29. 11. 2021. 11:35   >>  11:36

DEUS 2021.

Vikendima radionice i predstava za djecu

U okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS 2021), Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, pripremio je za najmlađe sugrađane “Dječje vikende”. Taj dio programa obuhvata dječje novogodišnje radionice za izradu novogodišnjih ukrasa, koje će se održavati subotom, dok će predstava za djecu "Čarobna knjiga" biti izvođena nedjeljom.

Prva radionica već je završena, a ostale tri planirane su za 4, 11. i 18. decembar u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, od 11 do 12.30 časova.

Kako ističu organizatori, novogodišnja predstava “Čarobna knjiga”, biće prvi put izvedena u nedjelju 5. decembra u 11 časova, u Dječjem parku u Bloku VI (iza Ruskih kula), zatim 12. decembra, u 10.30 časova, u Dječjem parku na Starom aerodromu, i 26. decembra u 11 časova u Sportsko-rekreativnom parku na Zabjelu.

"Predstava je namijenjena djeci i odraslima koji i dalje vjeruju u čaroliju i magiju koju donose Nova godina i njen vjesnik Djed Mraz. Priča prati sestru i brata koji uoči dočeka Nove godine suprotstavljaju svoje vjerovanje, odnosno nevjerovanje u Djeda Mraza. Kroz priču o odrastanju, ljubavi, povjerenju i porodičnim vrijednostima, publika će moći da proživi emotivne i zabavne situacije i uoči novogodišnjeg slavlja se podsjeti na snagu ljubavi i vjere u bolje dane koje Nova godina treba da donese", navodi se u najavi predstave.

Tekst i muziku za predstavu uradio je Dejan Đonović, a scenografiju Smiljka Šeparović. U predstavi igraju Branka Femić/Marija Đurić, Goran Slavić i Dejan Đonović.

Ulaz na programe biće slobodan, a redari će provjeravati kovid propusnice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније