Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

07. 12. 2021. 09:50 >> 09:54

DEUS

Promocija monografije „Moj put na krov svijeta“

U okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS 2021.), sjutra u 19 časova, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, biće održana promocija monografije “Moj put na krov svijeta”, poznatog crnogorskog planinara Dragutina Vujovića.

“Moj put na krov svijeta”, Dragutina Vujovića, dugogodišnjeg člana PSD Javorak i jednog od heroja sa Mont Everesta, je knjiga koja ima elemente i romana, i dnevnika i monografije, u kojoj su sažeti fragmenti sa mnogobrojnih pohoda s akcentom na istorijsku 2010. kada se autor, zajedno sa Markom Blečićem i Đorđijem Vujičićem našao na krovu svijeta.

“Knjiga Dragutina Vujovića “Moj put na krov svijeta” je veliko iznenađenje i krupno ostvarenje. Iznenađenje je u tome što se ovaj vrsni planinar, koji je neposredno aktivan i u ovoj i srodnim djelatnostima (član je Gorske službe spašavanja, instruktor orijentiringa) odlučio i na ovu vrstu djelatnosti – da sačini i objavi ovo obimno djelo. A da je krupno ostvarenje, čitaoci se mogu uvjeriti kad uđu u njegove sadržajne, izražajne i ishodišne kvalitete i ostvarenja”, zapisao je o knjizi prof. dr Živko Đurković.

Na promociji će govoriti: prof. dr Gojko Nikolić, Jelena Jovanović, i autor. Moderatorka programa biće Tatjana Ivanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније