Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

07. 12. 2021. 17:45 >> 17:50

IZLOŽBA U DANILOGRADU

"Umjetnici zavičaju" od četvrtka u Umjetničkoj koloniji

Tradicionalna izložba "Umjetnici zavičaju" ove godine biće otvorena u četvrtak 9. decembra u 18 sati u galeriji Umjetničke kolonije Danilovgrad.

Kako ističu u Umjetničkoj koloniji, izložba se organizuje povodom Dana opštine i Dana oslobođenja grada.

Na izložbi će se predstaviti 35 umjetnika, a otvoriće je Mina Đurović, akademska vajarka.

"Zavičaj, kao najljepše mjesto na svijetu, kao trajni biljeg, nosimo sa sobom ma gdje bili. Mnogi daroviti umjetnici, rado se vraćaju tradiciji i zavičaju, nastojeći da mu vrate bar mali dio onog velikog duga koji čovjek preuzima rođenjem..." zapisala je u jednom od ranijih kataloga Maja Dedić, istoričarka umjetnosti.

Izložba će biti otvorena za posjetioce u narednih petnaest dana u terminima od 10 do 14 sati i od 16 do 19 sati uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније