Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.V. ]

09. 12. 2021. 08:21   >>  08:23

BULATOVIĆ ZA PORTAL

Crnogorski gitaristi kao kompozitori dio značajnog svjetskog kataloga

Crnogorskom duetu gitara Srđanu Bulatoviću i Darku Nikčeviću objavljena su notna izdanja njihovih najnovijih autorskih kompozicija na web stranici Naxos Sheet Music Publishing, na kojoj se pored njihovih objavljenih notnih izdanja nalaze biografije i opisi autorskih djela. Kako je rekao Bulatović za Portal RTCG, ovim izdanjem crnogorski gitaristi dobili su svoju kompozitorsku stranicu, kojom su kao kompozitori postali dio značajnog svjetskog kataloga.

"U katalogu se nalaze neki od najznačajnih kompozitora i njihovih djela poput, Baha, Paganinija, Štrausa, kao i savremenih kompozitora, zatim djela za orkestre, manje kamerne sastave i solo instrumente", kazao je Bulatović.

Promocijom i prodajom notnih izdanja najnovijih djela crnogorskih gitarista i kompozitora počeće najava objavljivanja njihovog sledećeg kompakt diska “Feel the Moment” koji će biti izdat u aprilu 2022. godine.

"Na tom kompakt disku naći će se sve kompozicije za koje su notna izdanja objavljena na kompozitorskoj stranici. Izdavač narednog kompakt diska “Feel the Moment” je Naxos Records, jedna od najznačajnih izdavačkih kuća umjetničke muzike na svijetu. Sve kompozicije sa toga kompakt diska snimljene su u audio formatu u tonskom studiju 6 Radija Crne Gore, gdje je snimljen i veliki dio video spotova za ista djela, kao i muzičko dokumentarna emisija čija će promocija biti održana u Muzičkom centru Crne Gore 21. decembra", pojasnio je Bulatović.

Na toj promociji će, osim najnovijih djela crnogorskih gitarista, biti prezentovani i veliki potencijali tonskih studija i prostora za snimanje koji posjeduje TVCG, kao i kompletne ekipe TVCG kaja je učestvovala u projektu snimanja video spotova.

"Cilj promocije je predstavljanje kompletnog crnogorskog projekta osmišljenog i snimljenog u Crnoj Gori, te kao takav biće promovisan širom svijeta", ocijenio je Bulatović, ističući da se uz to na dva linka može čitati opširnije o kompozitorskoj stranici i objavi notnih izdanja. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније