Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

11. 01. 2022. 20:02 >> 21:38

VUKOVIĆ O POZORIŠTU

Vraćamo dug prema kulturi Podgorice

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković ocijenio je da je Gradsko pozorište, čija se izgradnja privodi kraju, dug prema kulturi glavnog grada koji vraćamo.


"Puno je stvari koje smo, kao gradska uprava, uradili tokom protekle tri i po godine, a na koje sam izuzetno ponosan. Jedna od njih tiče se našeg odnosa prema kulturi", napisao je Vuković na Fejsbuku.

Osim što je gradska uprava, kako je rekao, bitno unaprijedila stanje infrastrukture u ovoj oblasti (rekonstrukcija kuće Rista Stijovića, Kuslevove kuće, kuće Stojanovića, zgrade Muzeja i galerija, dio zgrade KIC-a i Biblioteke ‘Radosav Ljumović’, nova ‘Art’ galeriju na Trgu nezavisnosti), u kontinuitetu je, navodi gradonačelnik, uvećavan budžet za kulturu.

"U tom smislu, posebnu brigu vodili smo o Gradskom pozorištu. Sa 759.980 eura u 2018. godini, povećali smo budžet našeg pozorišta na 1.254.800 eura 2022. (odnosno 65%)! Kada, za koji mjesec, naš sjajni ansambl uselimo u novu zgradu (inače, jedino pozorište koje se gradi u ovom dijelu Evrope), moći ćemo reći da smo, donekle barem, vratili dug kulturi glavnog grada", poručio je Vuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније