Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Vanja Kovačević, TVCG

15. 01. 2022. 16:15   >>  16:17

U KOLAŠINU FESTIVAL GITARE

"Winter art" kao spoj kulture i turizma

"Winter Art" festival gitare, otvoren je sinoć u Kolašinu, u Centru za kulturu. Organizatori kažu da im je namjera da spoje turizam i kulturu, a Kolašin predstave ne samo kao uspješnu turističku destinaciju.

Gitarski duo Bulatović Nikčević na otvaranju festvala ukazao je na jednu od temeljnih, ali često previđenih stvari. Iako se doživljava kao elitistička, kultura je jednostavna, jer govori o suštinskim stvarima u nama.

Osnovni cilj festivala je da pokaže da kultura i turizam nijesu oprečne i da ih čvršće veže.

Zbog toga su, kaže profesor gitare Dražen Joković, organizatori pokušali da okupe talentovane gitariste iz Crne Gore i regiona i da turistima u Kolašinu pokažu raskoš i ljepotu koju kultura nosi u sebi.

"Povezati turizam i kulturu uopšte nije bilo teško i ponuditi turistima i tu jednu vrstu atrakcije i kvalitetnog umjetničkog sadržaja, da nije samo vezano za skijanje", kazao je Joković.

Profesor gitare na FMU u Beogradu Aleksandar Hadži Đorđević, ističe da je gitara instrument koji može da pruži mnogo i slušaocima i izviođačima.

"Divno je što je to u Crnoj Gori vrlo zastupljen instrument, a crnogorski gitaristi izuzetno uspješni", kazao je Đorđević.

Druge večeri festivala kolašinskoj publici predstaviće se gitarski trio "Fatal".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније