Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 02. 2013. 09:57 >> 10:09

ODLUČENO

Spilberg predsjednik žirija Kanskog festivala

Američki reditelj i jedan od najuticajnijih ljudi u Holivudu Stiven Spilberg, predsjedavaće žirijem 66. medjunarodnog filmskog festivala u Kanu.

 

 

Direktor festivala Tijeri Fremo je rekao da Spilberga njegovi filmovi i njegov angažman čine jednim od najvechih reditelja Holivuda i da je Kan ponosan što može da ga ugosti.

Spilberg je saopštio da mu je velika čast da predsjedava žirijem festivala koji neumorno potvrdjuje univerzalnost filmskog jezika.

Na mjestu predsjednika žirija prošle godine bio je Nani Moreti. Zlatnu palmu je osvojio Mihael Haneke za film "Ljubav", koji je ove godine dobio Oskara za najbolji strani film. (Od danas je na redovnom repertoaru Cinplexx-a.)

Spilberg ima tri Oskara, a u Kanu je 1974. dobio nagradu za najbolji scenario za "Sugarland Expres".

Više njegovih filmova je tokom godina na festivalu prikazano van takmičarske konkurencije.

Kanski festival trajaće od 15. do 26. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније