Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 03. 2014. 22:01 >> 22:01

HRVATSKA

"Omaž Njegošu" obilježio godinu

Projekat Dimitrija Popovića „Omaž Njegošu“, koji čine ciklus „Misterijum Luče mikrokozma“, skulptura „U slavu Njegoševe misli“ i pripovijetka „Luča Njegoševe noći“, kulturni je događaj koji je obilježio 2013. godinu u Hrvatskoj.

Nagrada, u obliku umjetnički oblikovane kristalne statuete, poznatom crnogorskom umjetniku biće uručena sjutra, piše Pobjeda na svom portalu.

Listu kulturnih događaja koji su obilježili proteklu godinu, a odnose se na likovnu i muzičku umjetnost, objavila je hrvatska Asocijacija „Artist on Glob“.

Dimitrije Popović je za Pobjedu istakao da je veoma počastvovan što se njegov projekat „Omaž Njegošu“ našao na listi najznačajnijih umjetničkih događaja u prošloj godini u Hrvatskoj.

Kako kaže, zadovoljstvo priznanja dijeli sa Nacionalnom zajednicom Crnogoraca Hrvatske i izvdavačkom kućom „Skaner studio“.

"Zahvaljujući donacijama članova Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, osiguran je novac koji je bio potreban za odlivanje skulpture „U slavu Njegoševe misli“. Skulptura je poklon Zajednice i mene kao autora gradu Cetinju, u znak obilježavanja pjesnikovog  jubileja", kazao je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније