Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 03. 2014. 18:41   >>  18:48

"TATA POLJUBI MAMU"

Novo izdanje Rajkove knjige

Iz štampe je izašlo drugo, dopunjeno izdanje knjige pjesama za djecu “Tata, poljubi mamu” Rajka Joličića. Ovaj pjesnik, satiričar, reporter, glumac, humanista ponovo je obradovao najmlađe ljupkim, toplim stihovima, znalački i mudro otkrivajući sliku jednog drugog svijeta, prožetog maštom i snovima.

"Čudesni svijet dječije mašte, spašavajući se od surove igre odraslih, svoje utočište našao je i u poeziji Rajka Joličića. Gotovo sav pjesnički opus profilisan i zaokružen je, kao i njegov životni angažman, neprekidnom i neumornom proizvodnjom dječje radosti", zapisao je jedan od recenzenata Suljo Mustafić. 

Rajko Joličić se, pišući za djecu, obraća i starijima. Tvrdi da "prepoznaju i prihvataju poruku da su djeca najveće blago" i da ga često na ulici zaustave i pohvale neku misao ili stih...

"Iako je savremena tehnologija uticala da se djeca donekle otuđe, jer sve više vremena provode ispred monitora kompjutera, a ne kao nekada u igri i druženju, čvrsto vjerujem da i današnji mališani umiju lijepo da maštaju. Nadam se da im svojim stihovima i ja u tome pomažem", kaže Joličić.

Tajnu višedecenijskog stvaralaštva, kako kaže, vidi u tome što "živeći i radeći u oblacima iznad Rumije", nikada nije prestao da bude dijete.

(izvor Barinfo)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније