Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 03. 2014. 21:24 >> 21:36

U PODGORICI DO 15. MARTA

Otvoren Zimski salon knjige

U podgoričkoj Gradskoj knjižari večeras je zvanično otvoren 6. Zimski salon knjige - "Booka 2014".

Salon je svečano proglasila otvorenim crnogorska književnica Slavica Perović.

Riječ je o regionalnom festivalu izdavača i pisaca i predstavlja kulturnu manifestaciju koja se održava šesti put i koja ima za cilj da okupi izdavače, autore, književne kritičare i sve ljubitelje pisane riječi kako iz Crne Gore tako i iz regiona.

Posjetioci će moći da kupe knjige sa popustom do 50 ili čak 70 odsto.

Jelena Krsmanović, urednica izdavačke kuće Nova knjiga, kazala je da će ta izdavačka kuća predstaviti svoja izdanja, a riječ je o djelu "Diskretni heroj" nobelovca Maria Vargas Ljose i roman "Sutra" francuskog bestseler pisca Gijom Musoa.

"Pored brojnih naslova koji se prevode, trudimo se da objavljujemo i promovišemo naše autore tako da će u okviru Zimskog salona biti predstavljena nova zbirka priča Ognjena Spahića, dobitnika nagrade "Meša Selimović" za roman "Hansenova djeca", kao i novi roman Nikole Nikolića pod nazivom "Meandar", najavila je Krsmanović.

Kada je riječ o izdavačkim kućama iz regiona, najavljeno je da će "Clio" iz Beograda predstaviti Zoran Hamović, a Fraktura iz Zagreba Seid Serdarević. Salon će biti otvoren do 15.marta, a svake večeri će se u Gradskoj knjižari u Podgorici organizovati i promocije knjiga.

(Izvor: Agencija Anadolija)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније