Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 03. 2013. 14:05 >> 13:59

KNJIŽEVNOST

Predstavljanje Safona na "Buki"

U okviru "V Zimskog Salona knjige - Booka 2013", sjutra veče u 21 sat biće predstavljene knjige Karlosa Ruiza Safona.

 

Safon nam je poznat po objavljenim romanima "Nebeski zatočenik" koji, zajedno sa "Sjenkom vjetra" i "Igrom anđela", čini ciklus o misterijama Barselone i Groblju zaboravljenih knjiga.

Sve tri knjige objavila je izdavačka kuća "Nova knjiga" iz Podgorice.

Karlos Ruiz Safon je španski pisac.

Rođen je u Barseloni 1964.godine. Karijeru je počeo pišući knjige za mlade i za taj rad je dobio brojne nagrade i priznanja.

U periodu između 1994. i 2006. je živio u Los Anđelesu gdje se uporedo sa pisanjem knjiga bavio i pisanjem scenarija za holivudske filmove.

Vratio se u Barselonu 2006.godine.Njegov prvi roman Princ magle (1993.) dobitnik je Edebe književne nagrade za tinejdžersku literaturu.  Verzija na engleskom je objavljena 2010. godine. Nakon toga je napisao još tri uspješna romana za mlade: Ponoćna palata (1994.), Septembarska svjetla (1995.) i Marina (1999.).

 

 

Prvi roman za odrasle" Sjenka vjetra" napisao je 2001. Ovo djelo je dobilo brojna priznanja i pohvale od kritičara širom svijeta i postalo je jedan od najčitanijih romana španske i evropske književnosti u proteklih nekoliko decenija.

Roman je prodat u nekoliko miliona primjeraka širom svijeta, a više od milion primjeraka je prodano samo u Velikoj Britaniji.

 

 

 

Sedam godina kasnije, Zafon objavljuje "Igru anđela", koju je na engleski prevela Lusija Grejvs, kćerka pisca Roberta Grejvsa.

 

 

 

Godine 2011. objavljuje roman "Nebeski zatočenik" koji, zajedno sa Sjenkom vjetra i Igrom anđela čini ciklus o misterijama Barselone i Groblju zaboravljenih knjiga.

Na književnoj večeri govoriće književnica Ksenija Popović,urednica u izdavačkoj kući Nova knjiga Jelena Krsmanović i marketing menadžer u izdavačkoj kući Nova knjiga Maida Šukurica.

Predstavljanje knjiga Karlosa Ruiza Safona zakazano je za sjutra u 21 sat, a održaće se na I spartu Gradske knjižare, na Trgu republike u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније