Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 04. 2014. 08:42   >>  08:45

NIKŠIĆ

Danas izložbe o crnogorskom dvoru

U galerijama "Nikola I" i "Ilija Šobajić" u Nikšiću, večeras u 19 sati biće otvorene izložbe "Duh modernog doba na crnogorskom dvoru" i "Fotografi na crnogorskom dvoru" uz projekciju dokumentarnog filma "Krunisanje kralja Nikole".

Organizatori izložbi su Narodni muzej Crne Gore i nikšićki Centar za kulturu, a upriličene su u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Nikšićani će narednih dana biti u prilici da vide fotografije, optiku i ekskluzivne albume sa crnogorskog dvora krajem 19. i početkom 20. vijeka. Mnogi od izloženih eksponata su prvi put dostupni posjetiocima van muzejskih prostora.

Izložba predstavlja prvorazredno vizuelno svjedočanstvo o životu vladarske porodice Njegoš, Crnoj Gori toga doba, njenim kulturnim prilikama, istorijskim događajima, ličnostima i državničkim i političkim aktivnostima dvojice posljednjih crnogorskih suverena, knjaza Danila i Nikole Prvog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније