Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 03. 2013. 13:34 >> 13:29

21.MAJ

Hoseini : A planine su odjekivale

Izdavačka kuća "Nova knjiga" objavljuje dugo očekivani roman međunarodnog besteseler autora Haleda Hoseinija, pisca knjiga "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca", pod nazivom "A planine su odjekivale".

 

 

Sa preko 10 miliona prodatih primjeraka knjiga "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca" u Sjedinjenim Američkim državama i preko 38 miliona prodatih primjeraka širom svijeta, Haled Hoseini je omiljeni i najčitaniji pisac u svijetu.

Hiljade i hiljade čitalaca posjećuju njegove književne večeri, a njegova dva romana su godinamana na top listi najprodavanijih koji su objavljeni na 57 jezika u 70 država među kojima je i Crna Gora.

Kako je portalu RTCG saopšteno, nakon šest godina izdavačka kuća "Nova knjiga" iz Podgorice 21.maja 2013. objavljuje njegov novi roman pod nazivom "A planine su odjekivale".

Roman je višegeneracijski, ne govori samo o roditeljima i djeci već i o braći i sestrama, rođacima i rođakama. Hoseini istražuje mnogobrojne načine na koje se članovi porodice vole, povređuju jedni druge, izdaju, poštuju i žrtvuju jedni za druge, kao i to koliko smo često iznenađeni postupcima onih koji su nam najbliži u ključnim vremenima.

Priča se postepeno proširuje, prateći likove i grananje njihovih života, životnih izbora i ljubavi širom svijeta od Kabula, preko Pariza i San Franciska do grčkog ostrva Tinos.

"Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca" proširio je svjetske poglede na Avganistan, nudeći milionima čitalaca intimno i krajnje lično razumijevanje nacije i ljudi. Knjigom "A planine su odjekivale", Hoseini je značajno proširio svoj obim i ambicije. Evropljanima i Amerikancima, isto kao i Avganistancima i Pakistancima, Hoseinijev novi roman nudi široku globalnu perspektivu tanke linije između dobra i zla, kako se naši životi prepliću sa mnogim drugim životima, i kako naši gubici i dobrota odjekuju širom svijeta. 

 

 

Haled Hoseini rođen je u Kabulu, Avganistan, i preselio se u Sjedinjene Američke Države sa porodicom 1980. godine, gdje je pošao vozom kao doktor specijalista međunarodne medicine.

Godine 2006. imenovan je za ambasadora dobre volje UNHCR-a, Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice. Inspisrisan putovanjem stigao je u Avganistan sa UNHCR-om, i osnovao Halid Hoseini Fondaciju, neprofitnu fondaciju koja obezbjeđuje humanitarnu pomoć ljudima u Avganistanu.

Prava za roman "A planine su odjekivale"  prodata su za sada u 27 zemalja. Hoseinijev novi roman je jedan od visoko ocijenjenih i dugo iščekivanih romana. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније