Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 04. 2014. 09:59   >>  09:58

NIKŠIĆ

Reljić poklanja skulpturu Nikšiću

U klubu ,,Atrium” u Nikšiću, večeras, u okviru projekta Artist talk, vodiće se razgovor sa umjetnikom Željkom Reljićem. Projekat Artist talk u Nikšiću organizuje Centar savremene umjetnosti Crne Gore, u saradnji sa Centrom za kulturu Nikšić, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Željko Reljić je rođen 1976 u Bazelu, Švajcarska. Diplomirao je vajarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. mr. Pavla Pejovića. Magistrirao je na istom fakultetu u klasi prof. mr. Milivoja Babovića. Radi kao stručni saradnik u nastavi (skulptura u materijalu i vajanje) na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Realizovao je jedanaest samostalnih i učestvovao na preko sto kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više prestižnih nagrada iz oblasti skulpture, učestvovao je na mnogim internacionalnim simpozijumima i izveo više projekata u javnom prostoru iz oblasti likovne umjetnosti.

Umjetnik će govoriti o kreativnom procesu kao i o genezi njegovog stvaralastva. Željko će gradu Nikšiću pokloniti jednu od svojih skulptura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније