Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

25. 04. 2014. 16:30 >> 16:32

"VLADIMIR MARAŠ & BAND‐U"

Nastup u Njujorku prilika za promociju

Poziv našim mizičarima, "Vladimir Maraš&banD‐u" da se predstave u epicentru muzičkih događanja u Njujorku, prilika je koju je Ministarstvo kulture prepoznalo kao dobar povod za promociju naših umjetničkih dostignuća ovog muzičkog žanra, pa stoga finansijski podržalo odlazak benda u Njujork, saopšteno je iz tog resora.

Danas je u Ministarstvu kulture održan pres povodom nastupa "Vladimir Maraš&banD‐a" na velikom džez koncertu “Made in New York Jazz Festival”, koji se održava 3.maja 2014. u "Tribeca Performing Arts Center" u Njujorku.

Dobrila Popović, savjetnica za muziku u Ministarstvu kulture koja je govorila o značaju džez muzike, jedinstvenom muzičkom stilu koji je nastao prožimanjem elemenata različitih kultura, kao i o kulturološkoj ulozi koju džez ima kao sredstvo u jačanju saradnje među ljudima i povezivanju elemenata više kultura.

Popović je najavila da će se i ove godine Ministarstvo uključiti u globalnu proslavu Međunarodnog dana džeza, 30. aprila.

Vladimir Maraš je govorio o razlozima koji su bili presudni da njegov Bend dobije poziv za učešće na ovom prestižnom festivalu. Takođe je objavio imena članova Benda koji će za njujorški koncert činiti Šule Jovović i Vladimir Maraš iz Crne Gore, dva muzičara iz Big benda RTS-a i dva muzičara iz Njujorka.

Program svečanog koncerta obuhvataće osnove nekoliko crnogorskih narodnih melodija obrađenih u džez maniru.

Presu u Ministarstvu kulture je prisustvovao i Šule Jovović, član Vladimir Maraš & banD‐a, a prisutnima se posredstvom video bima obratio Majkl Brokvin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније