Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

29. 04. 2014. 09:15 >> 09:18
1

BAR

Završen festival dječjeg kulturnog umijeća

Spuštena je zavjesa na još jedno izuzetno uspješno organizovano predstavljanje dječjeg glumačkog umijeća, festival ustanovljen prije sedam godina u čast doajena pozorišnog amaterskog stvaralaštva, Čeda Dragovića.

 

Teatar „Čedo Dragović“, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, osnovnim školama Bara i Crne Gore, a uz podršku opštine Bar i Ministarstva kulture, i ove godine organizovao je tradicionalno okupljanje mladih glumačkih talenata. Sedma smotra dječjeg dramskog stvaralaštva okupila je krajem aprila u Baru 23 pozorišna ansambla sa ukupno 500 mladih umjetnika.

Žiri Festivala, u sastavu Milan Vujović, Pavle Ilić i Vladimir Cerović, u kategoriji „predstava u cjelini“ prvu nagradu dodijelio je OŠ „Jovan Tomašević“ iz Virpazara za predstavu „U cara Trojana kozje uči“, drugu nagradu za predstavu „Sedam Snežana i jedan patuljak“, u produkciji OŠ „Luka Simonović“ iz Nikšića, a treću „Crvenkapi u zemlji čuda“, koju je uradila OŠ „Jugoslavija“ iz Bara.

Prva nagrada za režiju pripala je Jeleni Vilotijević za predstavu „Sedam Snežana i jedan patuljak“. Prvu nagradu za najbolju žensku ulogu osvojilo je sedam djevojčica koje su igrale u toj predstavi, drugu Viktorija Vukašinović za glavnu ulogu u predstavi „Naša djeca“, u produkciji OŠ „Risto Manojlović“ iz Kolašina, a treću Vanji Vuksanović za ulogu u „Crvenkapi u zemlji čuda“.

Prvonagrađeni u kategoriji „najbolja muška uloga“ je Aleksa Rakočević, koji je igrao u predstavi „Naša djeca“, drugu nagradu je osvojio Vojislav Plamenac za ulogu u predstavi „U cara Trojana kozje uši“, a treću Boris Vujošević koji je tumačio ulogu Zvjezdana u istoimenoj predstavi.

Najbolja u kategoriji „epizodna ženska uloga“ bila je Milica Igumenić za ulogu madam Izabele u predstavi „U cara Trojana kozje uši“. Dodijeljene su nagrade i za scenografiju i kostim.

U kategoriji „samostalni dječji pozorišni ansambli Crne Gore“ najboljom predstavom u cjelini proglašena je „Začarana princeza“ Centra za kulturu Danilovgrad, drugu nagradu je osvojila „Prva žurka“ KKC-a „Akord“ iz Nikšića, a treću „Vještice“, u produkciji NVO „Igrokaz“ iz Bara. Za glumu su nagrađeni još i Tijana Rakočević, Jovana Bulajić, Milana Vujović, Matija Bulatović, Milica Kekić, Andrija Spajić, Miloš Dević, Matija Đukanović i Miloš Kordić.

(Pobjeda)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније