Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 05. 2014. 18:18 >> 18:20

CETINJE

Održan prvi “Studentski festival umjetnosti“

Na Cetinju je održan prvi “Studentski festival umjetnosti“ na kojem je kroz bogat filmski, muzički i likovni program predstavljeno stvaralaštvo mladih umjetnika. Organizatori kažu da je njihova namjera da studentsku kreativnost i rad učine vidljivim pa najavljuju da će sličnih akcija biti još, ne samo u Prijestonici, već i u drugim gradovima.

Jedna od organizatorki festivala i student povjerenik na Muzičkoj akademiji, Sara Arijana Serhatlić, nam je kazala je upriličeno prikazivanje studentskih filmova, kao i izložba i koncert, u galeriji 42 stepena. Takođe, u prostorijama Fakulteta dramskih umjetnosti svi zainteresovani su imali priliku da pogledaju dio ispitne predstave studenata treće godine FDU “U plamenu”.

“Ovo je prvi festival ovog tipa koji se održava u našoj zemlji I mogu reći da nije bilo lako sve organizovati. Zahvalnost dugujemo našim dekanima koji su obezbijedili finansijsku pomoć za realizaciju projekta kao i Studentskom parlamentu i Studentskom kulturnom centru”, rekla je Serhatlić.

Ona je najavila da bi ovaj program trebalo da bude prikazan i na Kotor Art-u I Budva Grad teatru.



“Planiramo takođe da organizujemo jedan zajednički performans studenata umjetničkih akademija u junu na Cetinju”-naglasila je Serhatlić.

Studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti Maja Stojanović ističe da je veoma zadovoljna odzivom kolega sa svih umjetničkih akademija.

“Mislili smo da interesovanje neće biti ovoliko jer smo u prethodnom periodu bili poznati više po riječima ,a manje po djelima ,ali su festivalska dešavanja ipak pokazala da je interesovanje za ovakve manifestacije veliko. Kako je zainteresovanost studenata za učešće na festivalu bila velika očekujemo da od naredne godine sve bude na većem nivou odnosno da organizujemo festival koji će trajati više dana” zaključila je Stojanović.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније