Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 03. 2013. 10:04 >> 09:56

GUGL DUDL

Vodič kroz Galaksiju za autostopere

Gugl je svoju početnu stranicu danas posvetio britanskom radijskom dramaturgu i piscu naučne fantastike Daglasu Adamsu, sa osvrtom na detalje iz njegovog najpoznatijeg djela, seriji knjiga "Vodič kroz Galaksiju za autostopere".

Daglas Adams rođen je u 11. marta 1952. u Kembridžu, a ideju za svoje najpoznatije djelo dobio je dok je pijan ležao na jednom polju u Insbruku gledajući zvijezde.

Lutao je gradom sa sobom noseći knjigu "Vodič kroz Evopu za autostopere", a frustriran činjenicom da ne može komunicirati na istom jeziku s ostalim stanovnicima, napio se i otišao u polje da spava.

 

To ga je inspirisalo da napiše "Vodič kroz Galaksiju za autostopere", koji se prvo emitirao na radiju "Bi-Bi-Si" (BBC) potom je nastala knjiga od pet nastavaka, a onda i televizijska serija.

Umro je 11. maja 2011. U vrijeme njegove smrti, "Vodič kroz Galaksiju za autostopere" bio je prodat u više od petnaest miliona primjeraka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније