Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

31. 05. 2014. 09:10 >> 10:30

CRNOGORSKA UMJETNICA

Izložba Mirjane Marsenić u Londonu

Crnogorska akademska slikarka Mirjana Marsenić izložiće svoja djela u u Studiju 106 Art Gallery u Londonu. Posjetioci će biti u prilici da pogledaju umjetničke radove tehnike akrilik na platnu, mix media i instalacija.

Svi umjetnicki radovi na izlozbi su namjenski rađeni samo za tu izlozbu i biće prvi put predstavljeni britanskoj publici.

Svojom izložbom "Protok Vremena: Trenutak sjećanja", Marsenić ujedinjuje različite umjetničke trenutke u jednu kompoziciju, stvarajući kontinuitet i povezanost svih umjetnickih radova u jednu cjelinu.

Namjera umjetnice je da stvori proširenu naraciju, oblikovanu manjim pričama, otkrivenim, zabiljezenim i ispripovijedanim  u procesu umjetnostickog stvaranja.

Mirjana Marsenić je rođena 1988. u Beranama. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Završila je magistarske studije u klasi Ratka Odalovića. Studijski je boravila u Visokoj školi za savremenu umjetnost u Pont Avenu. Dobitnica je Godišnje studentske nagrade za slikarstvo 2011. Izlagala je samostalno u Tivtu, Cetinju, Francuskoj i na kolektivnim izložbama u Beogradu, Francuskoj i Londonu.

Izlozbu su podržali Ministarstvo kulture i Opština Berane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније