Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 03. 2013. 11:09 >> 11:29

"AMERIČKI UKUS"

"Veliki Getsbi" otvara festival u Kanu

Ostvarenje australijskog reditelja Baza Lurmana "Veliki Getsbi", sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi, otvoriće ovogodišnji Kanski festival.

Lurman je u saopštenju naglasio da film ima i "francusku vezu" budući da je Skot Ficdžerald napisao neke od "najupečatljivijih i najljepših djelova 'Velikog Getsbija' u vili na francuskoj rivijeri u blizini Kana".

U filmskoj adaptaciji romana iz 1925. igraju i Tobi Megvajer, Keri Maligan, Džoel Edžerton i Isla Fišer. 

Adaptacija romana F. Skota Ficdžeralda smještena je na Long Ajlend, u kojem provincijalac Nik Karavej biva opčinjen raskošnim svijetom svog susjeda, Džeja Getsbija. Međutim, uskoro će Karavej uvidjeti pukotine u Getsbijevom novokomponovanom bogatom životu, u kojem vrebaju opsesije, ludilo i tragedija.

Ficdžeraldov roman prikazuje američko društvo nakon Prvog svjetskog rata, ispunjeno organizovanim kriminalom, prohibicijom i neobuzdanim materijalizmom. 

66-godišnji Spilberg predsjedava žiriju tokom 66. izdanja festivala, koji će se održati od 15. do 26. maja.

Većina filmova sa kojima je Spilberg nastupao u Kanu nije bila u konkurenciji za nagrade, ali je njegov film "Sugarland Express" iz 1974. godine dobio nagradu za najbolji scenario.

Trejler za film "Veliki Getsbi" možete pogledati u nastavku:


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније