Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 03. 2013. 12:10 >> 12:06
1

U ZNAK SJEĆANJA

"Dani crnogorske kulture i nauke u Makedoniji"

Biblioteka "Radosav Ljumović" gostovaće na predstojećem skupu "Život i rad istoričara Andrije Lainovića", u okviru manifestacije "Dani crnogorske kulture i nauke u Makedoniji".

U okviru saradnje Društva crnogorsko-makedonskog prijateljstva iz Podgorice i Zajednice Crnogoraca Makedonije, predsjednici tih društava, akademik Sreten Perović i Miroljub Orlandić iz Skoplja, posjetili su biblioteku "Radosav Ljumović" u Podgorici.

Uz razmijenu iskustava o mogućim vidovima saradnje, dogovoreno je učešće  podgoričke biblioteke na predstojećem skupu "Život i rad istoričara Andrije Lainovica", koji će se održati u Makedoniji u okviru manifestacije ,,Dani crnogorske kulture i nauke u Makedoniji". 
 
Prof. dr Andrija Lainović, rođeni Podgoričanin, doktorirao je istoriju na Sorboni. Do penzionisanja je radio  na Filozofskom fakultetu u Skoplju.

Po svojoj želji , poslije smrti, ostavio je biblioteci "Radoslav Ljumović" preko 3.000 knjiga.

To je bio motiv  Zajednice Crnogoraca Makedonije, da ove godine na stogodišnjicu njegovog  rođenja, organizuje okrugli sto i podsjeti Makedoniju i Crnu Goru, na značajan naučni rad koji je Lainović ostavio iza sebe.
 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније