Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 06. 2014. 10:12 >> 10:14

DO 18. JUNA

Dani mađarskog filma u KIC-u

U organizaciji Ambasade Mađarske u Crnoj Gori i Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović" biće održani "Dani mađarskog filma" od 16. do 18. juna, u okviru kojih će biti prikazana tri filma novije mađarske produkcije.Ulaz je besplatan.

Manifestacija će početi u ponedjeljak, 16. juna, u Sali DODEST od 20 časova prikazivanjem filma "Bijeli dlanovi" (2006) koji je režirao Sabolč Hajdu. Riječ je o potresnoj sportskoj drami koja na inventivan i originalan način preispituje duboke emotivne probleme vrhunskih sportista koji žrtvuju sve zarad uspjeha.

U centru pažnje je odnos trenera i vrhunskog sportiste koji se sprema za odlučujući momenat svoje karijere - Olimpijadu.

Film režisera Pitera Sajka "Intimni pucanj u glavu" (2009) biće prikazan u utorak, 17. juna. Radnja filma se odvija u jednom danu u okviru kojeg četiri muškaraca, nezavisno jedan od drugog, završavaju u noćnom klubu na kraju napornog dana. Ovaj film osvojio je nagradu na 40. filmskom mađarskom festivalu.

U srijedu, 18.juna projekcija filma "Preko noći" (2007) režisera Ferenca Turuka zatvoriće manifestaciju "Dani mađarskog filma".

Film govori o tridesetpetogodišnjem brokeru koji ima jedan dan i jednu noć da vrati ogromnu sumu novca koja je nestala sa računa njegovog najvećeg klijenta.

Možda će imati dovoljno vremena s obzirom na to da se berza na Dalekom istoku otvara prije nego što sunce izađe u Evropi. Da li će uspjeti da pobijedi u ovoj kockarskoj igri sa visokim ulogom i izbjegne potencijalno katastrofalan ishod u roku od 24 sata? Trka sa vremenom između Budimpešte, Berlina i Mumbaija.

Reviju će otvoriti predstavnici Ambasade Mađarske u Crnoj Gori i KIC-a „Budo Tomović“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније