Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 06. 2014. 20:43 >> 20:44

POČINJE 20. JUNA

Na Grad teatru 63 programa

U programu ovogodišnjeg, a 28. po redu Budva Grada teatra, koji će početi 20. juna, planirana su 63 raznovrsna programa – od teatra, preko baleta i opere, koncerata i resitala, do likovnih i književnih događaja. Za sve to, opština Budva ove godine je izdvojila značajnih 450.000 eura.

Otvaranje ove godine neće pripasti novoj nekoj specijalnoj scenskoj produkciji, već će se publika podsjetiti, kao ističu organizatori, onoga što simbolizuje Grad teatar i njegov dramski segment – „Kanjoš Macedonović“ Vide Ognjenović.

Među premijernim scenskim postavkama Grada teatra, prva je „Amadeus“, 10. jula, na sceni ispred Svetog Stefana, sedam dana kasnije, između crkava u Starom gradu, biće izveden savremeni plesni komad „Don Žuan“, za koji je originalnu muziku napisao Darko Rundek. Upravo će je on uživo izvoditi sa svojim „Cargo triom“.

Koreodrama „Prokleta avlija“ imaće premijeru 22. jula na istoj sceni. Za 5. avgust je najavljena je, u Crkvi Santa Marija u Starom gradu, premijera Čehovljeve „Tri sestre“, u režiji Ane Vukotić i Slobodana Milatovića.

Dekan Muzičke akademije na Cetinju, Miran Begić, zadužen za ovogodišnji muzički program, najavio je neka poznata imena na scenama duž Budvanske rivijere.

Milanka Sredanović, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније