Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 03. 2013. 16:08   >>  16:00

STARI INTERVJU

Eni Lebovic i Džon Lenon u mladim danima

Otkriven video slavne američke umjetnice sa početka karijere, u kojem progovara o 'nedostatku života mimo fotografije' i saradnji s ikonama tadašnje pop kulture.

Mlada Eni Lebovic u videu raspravlja o izazovima i uspjesima koje je postigla na početku svoje fotogafske karijere.

Slavna umjetnica objašnjava kako je bilo snimati ikone poput Džerija Luisa, Džona Lenona i Joko Ono. 

Skrivena iz velikih naočara, kazala je da je sarađivala s poznatim glumcima Lili Tomlin i Ričardom Prajorom, kada još niko nije znao njihova imena.

Takođe je detaljno opisala kako je realiziovala apstraktnu ekspresionističku fotografiju Stiva Martina, inspirisana slikom Franca Klinea izloženom u njegovoj dnevnoj sobi. 

"Ne mogu reći da imam život van fotografisanja. Mislim da sam živjela svijetove unutar svojih slika', priznala je.(Tportal)



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније