Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 03. 2013. 11:07   >>  11:03

PREDSTAVA

Kraljevsko pozorište: Večeras ,,Četvrta sestra"

Predstava „Četvrta sestra“ koju je po tekstu Januša Glovackog režirala Ana Vukotić biće izvedena u 20 sati na sceni Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju.

 

„Četvrta sestra“ je priča o porodici koja se ruši pod velikim pritiskom društvenih okolnosti. Radnja komada se događa u Moskvi na početku 21. vijeka i podsjeća na Čehovljeve „Tri sestre“ 100 godina kasnije. Tri sestre Glovackog ne maštaju da odu do Moskve nego do Amerike što uspijeva samo Kolji, usvojeniku njihovog oca Generala. Kolja stiže do obećane zemlje kao Sonja Oniščenko, glavna junakinja dokumentarnog filma „Djeca Moskve“ koji je u Moskvi snimio Džon Friman.


Uloge u predstavi igraju: Dubravka Drakić, Ana Vujošević, Ana Vučković, Momo Pićurić, Dragica Tomas, Momčilo Otašević, Branimir Popović, Simo Trebješanin, Mirko Vlahović, Miloš Pejović, Dejan Ivanić, i Nikola Perišić. Scenografiju je osmislio Aleksandar Vukotić, kostime Sandra Dekanić, muziku Ivan Marović. Adaptaciju teksta potpisuju rediteljka i Ljubomir Đurković, a fotografije Nikola Jovićević.


Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније