Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 03. 2013. 14:56 >> 14:46

POZORIŠTE

,,Pravednici" sjutra u Kraljevskom pozorištu

Predstava „Pravednici“ koju je po tekstu Albera Kamija režirao Željko Sošić biće izvedena sjutra veče u 20 sati u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

 

Drama „Pravednici“ napisana je po stvarnim događajima i skoro svi likovi u njoj bazirani su na istinitim likovima.

Priča se događa u Moskvi, 1905. godine gdje je teroristička, udarna grupa Revolucionarne socijalističke partije pripremala je atentat na Velikog Kneza Sergeja. Pisac ih je nazivao teroristi sa dušom, a njihov pokret terorizam sa ljudskim likom. Kaljajev, Dora, Anenkov, Vojnov i ostali, ubijajući nikad nisu pristali na ubijanje, čineći nasilje borili su se protiv svijeta nasilja.

Uloge u predstavi tumače Jovan Krivokapić, Julija Milačić, Nikola Perišić, Aleksandar Gavranić, Emir Ćatović, Danilo Čelebić, Nada Vukčević i Mirko Vlahović.

Milena Stanojević,Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније