Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

10. 11. 2014. 23:41 >> 23:38

ON-LAJN GLEDANJE

Šekspirova djela iz udobnosti fotelje

Londonsko pozorište "Gloub" (eng. Globe) odnedavno nudi ljubiteljima "dasaka koje život znače" da kod kuće gledaju pozorišne predstave po djelima Vilijama Šekspira.

"Uživajte u gledanju Šekspirovog Globe-a iz udobnosti vlastitpg doma, zahvaljujući usluzi "Globe on Screen", reklamira se londonsko pozorište na internetu.

"Predstave su kompletne i pružaju vam mogućnost da uživate u svijetu slavnog pozorišta Globe-a i gledate izvođenja koje je kritika nahvalila", dodaje se na hjihovom sajtu.

Među predstavama koje se mogu preuzeti je i čuvena produkcija Šekspirove komedije "Na Tri kralja", istorijska drama "Henri IV" , "Ukroćena goropadnica", "Romeo i Julija", "Kako vam drago" i "Uzaludni ljubavni trud", a u ponudi je i stotinjak razgovora o Šekspiru s proslavljenim glumcima poput Džudi Denč, Ijana MekGregora ili Džuda Loua.

'Šekspirov Gloub' vjerna je rekonstrukcija pozorišta u kojem je radio legendarni britanski kjnjiževnik. Izgrađeno je 1996. na južnoj obali Temze na istom mjestu na kojem je bio originalni Gloub, koji je izgorio 1613. Od aprila do oktobra to pozorište izvodi Šekspirova djela, djela njegovih savremenika i modernih autora, i svake ga sezone posjeti više od trista hiljada ljudi, a svoje produkcije snima od 2009.

S interneta se mogu preuzeti cjelovečernji filmovi standardne i visoke definicije po cijeni od 3,99 funti (5 eura) ako ćete da ih "pozajmite" ili se mogu kupiti za 7,99 funti.

Više od pedeset Šekspirovih predstava može se kupiti ili samo pozajmiti na 48 sati, a gledaju se na adresi: http://www.globeplayer.tv.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније