Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 03. 2013. 13:35   >>  13:35

PIBODI NAGRADA

Nova nagrada za Marinu Abramović

Poznata svjetska umjetnica Marina Abramović ponovo se našla u središtu pažnje nakon što je dokumentarac „Marina Abramovć: Umjetnik je prisutan“ nagrađen prestižnom Pibodi nagradom.

Dobitnici ovogodišnjih Pibodi priznanja, koja se dodeljuju za izvanredna dostignuća u radijskoj i televizijskoj produkciji, saopšteni su 27. marta u SAD, prenosi B92.

Dokumentarac „Marina Abramovć: Umjetnik je prisutan“ opisan je kao izazovna, provokativna i intimna priča o umjetnici koja je kumovala performansu. Iako je u počteku prikazivan na brojnim svjetskim festivalima, osvajajući nagrade među kojima se ističe priznanje publike na Berlinalu, film je ovoga puta nagrađen zahvaljujući emitovanju na kablovskoj mreži HBO. 

„Marina Abramovć: Umjetnik je prisutan“ govori o velikoj retrospektivi-performansu Marine Abramović. Tokom tromjesečne izvedbe u Muzeju moderne umjetnosti u Nujorku (MOMA) umjetnica je svakog dana nepomično i nijemo sjedela usred muzeja, dok su se pred njom smjenjivali posjetioci, a oko nje izvodili njeni raniji performansi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније